Vepřové maso Kung-pao

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 10 g Sůl
  • 300 g Ořechy burské pražené
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Glutasol
  • 30 g Chilli paprička
  • 200 g Solamyl
  • 200 g Vejce slepičí
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Olej stolní
  • 120 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 813 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 168.4 mg
  • Draslík 619.5 mg
  • Vláknina 5430 mg
  • Vitamín A 5430 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s částí máčeného škrobu a vejci. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání maso opečeme. Přidáme pražené arašídy a čili papričky, zamícháme a zalijeme zálivem z vývaru, sójové omáčky, glutasolu, cukru, zbylého škrobu a vína. Vše zamícháme a krátce podusíme.

Komentáře k receptu