Španělský rýžový salát
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Olivy černé
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 ks Citrony
 - 3 ks Rajčata
 - 0.5 ks Bazalka
 - 3 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 320 mg
 - Vláknina 8700 mg
 - Vitamín A 8700 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme rýži. Zalijeme vroucí vodou, přidáme šafrán nebo kurkumu, promícháme, zakryjeme a vaříme 20 minut na mírném plameni.
 - 
                                2
Na dresink smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
 - 
                                3
Rajčata nakrájíme na kostičky, papriky na úzké proužky. Smícháme v míse s nastrouhanou citrónovou kůrou, vařenými garnáty a přelijeme dresinkem. Přidáme vychladlou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a dle chuti citrónem.