Polévka z růžových krevet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 802 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 97.8 mg
 - Vláknina 1635.4 mg
 - Vitamín A 1635.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme nahrubo pokrájenou karotku s cibulí, přidáme posekanou petrželovou nať, snítku tymiánu, bobkový list a 2 minuty orestujeme. Podlijeme koňakem a bílým vínem, 5 minut podusíme a odstavíme z ohně. Obsah pánve přendáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, krevety a vaříme ještě 10 minut. Z uvařené polévky odstraníme bobkový list, přidáme lžíci másla a polévku dobře rozmixujeme.
 - 
                                2
Podáváme v polévkové míse.