Rizoto s krevetami a vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 0.09 dl Olej olivový
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 148.8 mg
  • Draslík 183.3 mg
  • Vláknina 6749 mg
  • Vitamín A 6749 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy.

  • 2

    V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.

  • 3

    Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří.

  • 4

    Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře k receptu