Pohár s garnáty na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Červená řepa
  • 500 g Garnát obecný
  • 100 g Majonéza
  • 200 g Čekanka
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1438 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 257.5 mg
  • Draslík 1264.7 mg
  • Vláknina 35905.8 mg
  • Vitamín A 35905.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s bílým vínem, bobkovým listem, citronovou šťávou, zrníčky pepře a solí. Do vařící vody

  • 2

    dáme garnáty a po 3 minutách vaření scedíme, vlažné vyloupeme a odstraníme z nich černé střívko.

  • 3

    Oloupeme červenou řepu a rozmixujeme s vinným octem, přendáme do mísy a vmícháme majonézu. Omyjeme pomeranče a pokrájíme na kousky.

  • 4

    Očistíme belgickou čekanku, omyjeme, rozebereme na jednotlivé listy a ty rozložíme do skleněných pohárů. Přidáme červenou řepu s majonézou a navrch poklademe garnáty. Vše ozdobíme listy čekanky a kousky pomeranče.

Komentáře k receptu