Farfalle s cuketami a malými garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 300 g Cuketa
  • 60 g Petržel - nať
  • 80 g Olej olivový
  • 5 g Pepř černý celý
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 250 ks Garnát obecný
  • 1 ks Šalotka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 622.3 mg
  • Vláknina 9522.5 mg
  • Vitamín A 9522.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, jemně pokrájíme na kolečka. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli a šalotku. Přidáme kolečka cuket, několik minut za občasného zamíchání smažíme. Přilijeme 2 lžíce vody a při střední teplotě 6-7 minut vaříme. Přidáme ocásky garnátů a povaříme 2-3 minuty.

  • 3

    Přidáme šafrán, který je rozmočený ve 3 lžících horké vody, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě 3 minuty povaříme.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme a promícháme se směsí cuket a garnátů v omáčce.

  • 5

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu