Orecchiette s pestem a garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Garnát obecný
  • 100 g Bazalka
  • 30 g Oříšky piniové
  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 159.6 mg
  • Draslík 278.3 mg
  • Vláknina 9070 mg
  • Vitamín A 9070 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky, osušíme. Oloupeme česnek.

  • 2

    Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a vše trochu rozmixujeme. Přidáme bazalku a špetku soli. Vše rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme hladkou hmotu.

  • 3

    Směs přendáme do mísy, přidáme oba druhy sýrů a promícháme. Necháme si stranou dvě lžíce oleje a zbytek postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody. Osolíme a dáme vařit těstoviny.

  • 4

    Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje. Rozehřejeme a 2-3 minuty na něm smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme. Těstoviny al dente scedíme a promícháme s pestem. Všechno promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.

Komentáře k receptu