Polévka z mořského ďasa
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 120 g Těstoviny konzumní
 - 500 g Mušle slávky
 - 450 g Mořský ďas
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 0.25 kávová lžička Provensálské koření
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Šafrán
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.56 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 77.1 mg
 - Draslík 745.4 mg
 - Vláknina 2531.4 mg
 - Vitamín A 2531.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut.
 - 
                                2
Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné.