Krémová polévka z mořského ďasa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Bazalka
  • 700 g Mořský ďas
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Rajčata
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Estragon
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 1391.4 mg
  • Vláknina 4017.5 mg
  • Vitamín A 4017.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a pokrájejíme ji. Pórek pokrájíme.

  • 2

    Pokrájíme rybí maso na kostičky, cukety omyjeme a pokrájíme na kostičky. Nasekáme papričku. Ve vařící vodě ve velkém hrnci spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do hrnce a pak hrubě nasekáme.

  • 3

    Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Omyjeme bazalku, petrželku a estragon, nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm krátce na živém plameni pokrájené ryby a cukety, aby se trochu zbarvily. Přidáme papričku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, přilijeme víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme rajčata a rybí vývar a vaříme vše 5 minut na mírném plameni. Posypeme nasekanými bylinkami a nasekanou šalotkou. Hotový pokrm podáváme horký. Můžeme k němu podávat též opečené kostičky chleba.

Komentáře k receptu