Ravioli s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 178.3 mg
 - Draslík 302.3 mg
 - Vláknina 2645 mg
 - Vitamín A 2645 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme krevety, odstraníme střívka a maso nasekáme. Očistíme lístky mangoldu a nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek a najemno nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi osmažíme na oleji šalotku a česnek. Přidáme pokrájené krevety a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme nasekaný mangold, vše promícháme a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Vyhodíme česnek, stáhněte pánev ze sporáku, obsah vyklopíme do mísy a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Válečkem rozválíme vždy trochu těsta a vykrajujeme z něj pruhy o délce asi 8 cm. Doprostřed klademe ve vzdálenosti 4 cm od sebe malé kopečky náplně. Vidličkou rozmícháme bílek a potřeme jím okraje. Pruhy pokrájíme a jednotlivé kousky těsta přehněte a prstem stiskneme okraje. Potom ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
 - 
                                4
Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lístky bazalky a snítku petrželky a po špetce soli a pepře. Scezené ravioli přelijeme horkým máslem a ihned podáváme.