Krevety s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Hrášek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 470.6 mg
  • Vláknina 15147 mg
  • Vitamín A 15147 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky seřízneme na obou koncích a nakrájíme nadrobno. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V předehřáté pánvi rozehřejeme arašídový olej. Přidáme jarní cibulky, česnek, zázvor a papriky a za stálého míchání opékáme 4 minuty.

  • 3

    Přidáme lusky hrášku a krevety a opékáme další 4 minuty, dokud krevety nezmění barvu. Nakonec přimícháme čínské rýžové víno, pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu