Olihně a garnáti na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1336 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 237.9 mg
 - Draslík 443.8 mg
 - Vláknina 4035 mg
 - Vitamín A 4035 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 20 g másla a osmažíme na něm nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty. Rozmícháme šafrán v naběračce vařícího masového vývaru a přilijeme ho k rýži. Postupně přiléváme za častého míchání zbývající masový vývar, pak zakryjeme pokličkou a dáme ji na 18 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
 - 
                                2
Mezitím vykucháme olihně. Vyloupeme ocásky garnátů. Cukety pokrájíme tak, aby připomínaly olivy, a povaříme je 2-3 minuty v páře.
 - 
                                3
Připravíme si jehly. Napichujeme na ně střídavě ocásky garnátů, rajčátka, olihně a cuketové olivy, potřeme je olejem a osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, rozložíme do ní připravené jehly a pečeme je za častého obracení 3-4 minuty.
 - 
                                4
Vytáhneme rýži z trouby a vidličkou do ní vmícháme na kousky pokrájené kousky másla, aby se zrníčka rýže nelepila k sobě. Přemístíme rýži na servírovací mísu, položíme na ni jehly a hotový pokrm ihned podáváme.