Malé lososí paštiky s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos - filety
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 plátek Želatina
  • 0.4 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Vývar rybí
  • 3.5 polévková lžíce Majonéza
  • 3.5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 441.6 mg
  • Vláknina 177 mg
  • Vitamín A 177 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme

  • 2

    každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou rybu dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme 10-15 minut při 170 °C. Upečeného lososa rozbalíme, necháme vychladnout, šťávu zachytíme a odložíme do mísy.

  • 3

    Upečeného lososa se slaninou pokrájíme na drobné kousky a dáme do mísy k zachycenému rybímu výpeku.

  • 4

    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.

  • 5

    Omytý kopr (kromě 8 snítek) drobně nakrájíme a spolu s pepřem, majonézou, smetanou a citronovou šťávou přidáme k lososu. Pak přidáme krevety a lehce promícháme.

  • 6

    Želatinu vymačkáme, rozpustíme v trošce teplého vývaru a zamícháme do rybí směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

  • 7

    Skleněné misky vypláchneme vodou, do každé položíme 2 snítky kopru, plátek uzeného lososa, vlašský ořech a naplníme je rybí paštikou až po povrch. Každou plnou miskou poklepeme na prkénko, aby paštika sedla a unikl případný vzduch. Misky zakryjeme fólií a dáme do druhého dne do chladničky zatuhnout na 10-12 hodin.

  • 8

    Druhý den každou misku vyklopíme na talíř a servírujeme s omytými čerstvými listy hlávkového salátu.

Komentáře k receptu