Smažené krevety v česnekové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 51 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 552 mg
  • Vláknina 12119.5 mg
  • Vitamín A 12119.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka.

  • 2

    V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme, opepříme. Hotovou směsí potřeme očištěné krevety a pod fólií necháme v chladničce půl hodiny marinovat.

  • 3

    Marinované krevety smažíme na oleji zhruba pět minut, poté servírujeme přelité vypečenou šťávou s měsíčky citronu. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu