Thajská chilli polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Mrkev kořen
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 180 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Galgan
  • 8 ks Kafirové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 60.9 mg
  • Draslík 523.4 mg
  • Vláknina 6005 mg
  • Vitamín A 6005 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.

Komentáře k receptu