Thajská polévka s krevetami na chilli
Suroviny
- 340 g Krevety tygří - loupané
 - 20 g Zázvor celý
 - 20 ml Omáčka rybí
 - 4 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Limetková šťáva
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Limetková kůra
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 89.3 mg
 - Draslík 536.3 mg
 - Vláknina 566.3 mg
 - Vitamín A 566.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety vyloupeme, zbavíme střívek a uložíme do ledničky. Dva stonky citronové trávy rozdělíme na třetiny. Krevety smažíme na oleji tři minuty dorůžova.
 - 
                                2
Přidáme vývar, jeden prolisovaný stroužek česneku, zázvor na jemno, limetkovou šťávu i kůru, chilli papričky a sůl. To všechno podusíme asi dvacet minut. Poté vmícháme rybí omáčku a vaříme asi tři minuty, okořeníme a přidáme koriandr.