Francouzská polévka z plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Garnát obecný
  • 750 g Mušle slávky
  • 250 g Hřebenatka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar rybí
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2154 mg
  • Bílkoviny 124 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 220.4 mg
  • Draslík 1334.2 mg
  • Vláknina 6135.5 mg
  • Vitamín A 6135.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Vložíme na slabé plátky nakrájený pórek a prolisovaný česnek a cca 5 minut orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tymián, papriku, chilli omáčku a protlak. Přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme.

  • 2

    Poté přidáme na kousky nakrájenou rybu, vyloupané garnáty, omyté mušle a zakryté vaříme, dokud se mušle neotevřou. Nakonec vložíme omyté a nakrájené hřebenatky, povaříme 2 minuty, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rybu a mořské plody rozdělíme do misek, zalijeme vývarem, dozdobíme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu