Pepřové krevety se solí
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Pepř sečuánský
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 475 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 66.7 mg
 - Vláknina 1097 mg
 - Vitamín A 1097 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.
 - 
                                2
Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.
 - 
                                3
Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.
 - 
                                4
Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.
 - 
                                5
Podáváme horké.