Kari krevetové s ovocem
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 60 g Kokosová moučka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Jablko granátové
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Jogurt bílý
 - 4 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 157.6 mg
 - Draslík 731 mg
 - Vláknina 17332.1 mg
 - Vitamín A 17332.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
 - 
                                3
Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
 - 
                                4
Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.