Krevety s estragonovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 40 g Estragon
  • 20 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 463.7 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Estragonový dip: Smícháme zakysanou smetanu, nasekaný estragon, hořčici a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Na pánvi si rozehřejeme olej a 2 minuty na něm zprudka smažíme krevety, až zrůžoví. Pánev necháme na prudkém ohni, přilijeme 150 ml vína a vložíme drcený česnek, 3 minuty prudce vaříme, potom přidáme 2 lžíce nasekané petrželové natě.

  • 3

    Až se víno částečně vyvaří, ztlumíme oheň, vlijeme zbylé víno, dochutíme pepřem a solí. Vaříme velmi zvolna asi 5 minut, až krevety pustí do vína šťávu.

  • 4

    Krevety polijeme šťávou, v níž se vařily, posypeme zbylou petrželkou natí, ozdobíme citronem a estragonem. Servírujeme teplé, s estragonovým dipem.

Komentáře k receptu