Shiitake krevety na zelenině
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
 - 60 g Fazolové lusky zelené
 - 60 g Shiitake houby
 - 60 g Klasy kukuřice mražené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 0.5 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 0.68 dl Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 99.7 mg
 - Vláknina 2954 mg
 - Vitamín A 2954 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odřízneme u fazolek stopky a pokrájíme je, nakrájíme mrkev, čínské houby, cibulky a rozpůlené klásky kukuřice. Krevety obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu.
 - 
                                2
Wok předehřejeme, přidáme rostlinný olej a krevety osmahneme. Poté je vyjmeme, vylijeme z woku většinu oleje a ponecháme jen asi jednu lžíci. Přidáme zelené fazolky, kukuřici, mrkev, pokrájenou jarní cibulku a houby. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme krevety, cukr, víno, zázvor, sójovou omáčku, vše promícháme a dusíme 10–15 minut. Zakápneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.