Thajské krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 hrst Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.3 mg
  • Vláknina 2260 mg
  • Vitamín A 2260 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.

  • 2

    Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.

Komentáře k receptu