Špízy s krevetami ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 7 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1157 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 112.8 mg
  • Draslík 407.6 mg
  • Vláknina 5612.5 mg
  • Vitamín A 5612.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky slaniny rozpůlíme, do každého zabalíme krevetu, můžeme spíchnout párátkem. Na grilovací jehly napichujeme postupně krevetu a cherry rajče, prokládáme lístkem bazalky. Naskládáme na tác, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, rozložíme na gril. Grilujeme asi 10 minut, až slanina zezlátne. Podáváme ozdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu