Thajské krevetové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 315 mg
  • Draslík 3726.2 mg
  • Vláknina 1215 mg
  • Vitamín A 1215 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme chilli papričku, bez semen, nasekanou najemno s olejem, rybí nebo sojovou omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a mletý kmín.

  • 2

    Do marinády naložíme krevety a důkladně je v ní obalíme. Dáme na 10-15 minut do lednice.

  • 3

    Napichujeme po čtyřech krevetách na jehlu.

  • 4

    Na grilovací pánev dáme citrónovou trávu a 2-3 minuty grilujeme, jednou nebo dvakrát, otočíme.

  • 5

    Před podáváním ze špízů odstraníme citrónovou trávu.

Komentáře k receptu