Fusilli s krevetami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 100.9 mg
 - Draslík 345.5 mg
 - Vláknina 11806.7 mg
 - Vitamín A 11806.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme krevety. V misce necháme vylouhovat šafrán s bílým vínem. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, opečeme nakrájenou šalotku do měkka. Vložíme uvařené, vyloupané krevety a hrášek, 3 minuty opékáme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve se šalotkou vlijeme výluh ze šafránu a za občasného míchání necháme vyvařit polovinu tekutiny. Osolíme a opepříme dle chuti. Scedíme těstoviny, přidáme je do pánve se směsí, necháme 2 minuty prohřát a servírujeme na talíře. Posypeme nakrájeným koprem a podáváme.