Fusilli s krevetami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 225 ml Víno bílé
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 11806.7 mg
  • Vitamín A 11806.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme krevety. V misce necháme vylouhovat šafrán s bílým vínem. Na pánvi rozehřejeme olej a máslo, opečeme nakrájenou šalotku do měkka. Vložíme uvařené, vyloupané krevety a hrášek, 3 minuty opékáme. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do pánve se šalotkou vlijeme výluh ze šafránu a za občasného míchání necháme vyvařit polovinu tekutiny. Osolíme a opepříme dle chuti. Scedíme těstoviny, přidáme je do pánve se směsí, necháme 2 minuty prohřát a servírujeme na talíře. Posypeme nakrájeným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu