Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 8 plátek Rýžový papír
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Krevetová pasta
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 4 polévková lžíce Pažitka česneková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 58.2 mg
 - Vláknina 929 mg
 - Vitamín A 929 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
 - 
                                3
Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
 - 
                                4
V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
 - 
                                5
Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.