Tagliatelle s krevetami na smetaně
Suroviny
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 20 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 15 g Zázvor celý
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 25 g Chilli paprička
 - 80 g Cibulka jarní
 - 50 g Olej olivový extra panenský
 - 350 g Tagliatelle
 - 200 ml Víno bílé
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 2026 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 132.5 mg
 - Draslík 169.4 mg
 - Vláknina 2550 mg
 - Vitamín A 2550 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme krevety, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a osmažíme ze všech stran. Krevety vyjmeme, do oleje v pánvi nasypeme cibuli, česnek, chilli papričku, orestujeme, přilijeme víno, smetanu, přidáme zázvor a vaříme dohusta. Vrátíme do pánve krevety, promícháme s omáčkou, podle chuti dosolíme, dopepříme, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme krevetovou omáčkou a podáváme.