Salát z krevet s omáčkou z papriky
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 200 ml Vývar z humrů
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 12 ks Krevety tygří
 - 3 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 37.6 mg
 - Draslík 436 mg
 - Vláknina 4092 mg
 - Vitamín A 4092 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme je na drobné kostičky. Oloupeme stroužek česneku a šalotku a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V kastrolu si rozehřejeme polovinu olivového oleje a vhodíme na něj šalotku, česnek a nakrájené papriky. Všechnu zeleninu podusíme a zalijeme ji humrovým vývarem. Přisypeme sůl, černý pepř a cayenský pepř. Přikryjeme kastrol pokličkou a dusíme zeleninu ještě 20 minut.
 - 
                                3
Opláchneme si fazolové lusky, odkrájíme z nich oba konce a také hřbetní vlákno, pokud je silnější a tužší. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vhodíme do ní fazolky. Vaříme je 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak z nich scedíme vodu a na sítu je necháme okapat.
 - 
                                4
Připravíme si paprikovou omáčku. Podušené papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Rozmixovanou paprikovou směs ještě prolisujeme přes síto. Osolíme ji a opepříme a přidáme balsamico ocet. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Krevety rozřízneme a odstraníme z nich střívko.
 - 
                                6
Na pánev si vlijeme zbylý olej. Oloupeme druhý stroužek česneku, vhodíme ho na pánev a orestujeme dozlatova. Pak ho vyndáme a vložíme na pánev půlky krevet, umístíme je krunýřem dolů a rychle orestujeme. Pak je obrátíme, ztlumíme plamen a dorestujeme je.
 - 
                                7
Paprikovou omáčkou vlijeme do mixéru a všleháme do ní smetanu.
 - 
                                8
Na talíře rozložíme krevety a fazolky a přelijeme je paprikovou omáčkou. Nakonec posypeme kapary a podáváme.