Krevetový salát se žampiony a brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1667.2 mg
  • Vláknina 12920.8 mg
  • Vitamín A 12920.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme s vyloupanými krevetami. Přidáme nasekanou petrželku, nadrobno nasekaný česnek a pažitku. Ochutíme solí, pepřem, zalijeme šťávou vylisovanou z půlky citronu, olejem a zakápneme brandy.

  • 2

    Necháme cca 15min odpočinout v lednici.

  • 3

    Salát podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře k receptu