Krevety s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Křen
  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Čaj zelený
  • 30 g Fenykl čerstvý
  • 250 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1059 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 110.3 mg
  • Vláknina 3409.5 mg
  • Vitamín A 3409.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme a vaříme zvolna zhruba 4 minuty. Poté je scedíme, necháme okapat, vychladnout, nakrájíme je na menší kousky, zakapeme polovinou citronové šťávy a promícháme. Očištěný křen nastrouháme na jemno, fenyklovou nať a lístky zeleného čaje posekáme, citronovou kůru strouháme na jemném struhadle. Do smetany vmícháme křen, fenykl, kůru, čaj, promícháme, nalijeme na krevety, podle chuti osolíme, opepříme, rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu