Kuře Marengo s krevetami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 1500 g Kuře
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 ml Víno bílé
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 6 ks Šalotka
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1289 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 96 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 355.9 mg
 - Draslík 2091.9 mg
 - Vláknina 7388.3 mg
 - Vitamín A 7388.3 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme osolené, naporcované kuře a 10-12 minut po obou stranách opékáme. Opečené maso vyjmeme. Do pánve přidáme očištěné šalotky a zprudka je smažíme 8 minut. Vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                2
Ze šťávy v pánvi sebereme kromě jedné lžíce všechen tuk, přisypeme mouku a zlehka ji opékáme 3-5 minut. Postupně přilijeme vývar a víno, promícháme a povaříme. Přidáme rajčata, očištěné, na 1/4 nakrájené žampiony, rajčatový protlak, rozetřený česnek, snítku petrželky, snítku tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do pánve vrátíme šalotky a kuře a pod pokličkou dusíme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C.
 - 
                                4
K téměř měkkému kuřeti přimícháme očištěné krevety a pokrm dusíme ještě 10 minut.
 - 
                                5
Při podávání každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                