Krevety v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 899 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 166.5 mg
 - Draslík 510.2 mg
 - Vláknina 6290 mg
 - Vitamín A 6290 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, rajčata a zázvor nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme olej přisypeme cibuli, zázvor, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme cukr, mletou pálivou papriku, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až vznikne rajčatová omáčka.
 - 
                                2
V pánvi na másle orestujeme česnek, přiložíme krevety a smažíme, až krevety zrůžoví. Pánev odstavíme a před podáváním vmícháme do omáčky.