Krevety v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 400 g Cibule
  • 20 g Zázvor celý
  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 15 g Paprika mletá pálivá
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 899 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 166.5 mg
  • Draslík 510.2 mg
  • Vláknina 6290 mg
  • Vitamín A 6290 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, rajčata a zázvor nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme olej přisypeme cibuli, zázvor, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme cukr, mletou pálivou papriku, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až vznikne rajčatová omáčka.

  • 2

    V pánvi na másle orestujeme česnek, přiložíme krevety a smažíme, až krevety zrůžoví. Pánev odstavíme a před podáváním vmícháme do omáčky.

Komentáře k receptu