Krevetový pilaf
Suroviny
- 250 g Rýže dlouhozrnná
 - 250 g Krevety tygří
 - 700 ml Vývar rybí
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička sušená
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 483 mg
 - Vláknina 9762.1 mg
 - Vitamín A 9762.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, chilli papričky rozdrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na tuku osmažíme cibuli, česnek a chilli papričky. Poté vmícháme rýži, zhruba 1 minutu za stálého míchání smažíme a poté zalijeme horkým vývarem.
 - 
                                3
Přidáme sůl, pepř, bobkový list, šafrán a krevety. Na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté stáhneme z plamene a necháme ještě asi 5 minut dojít.
 - 
                                4
Pilaf podáváme posypaný petrželovou natí.