Obří krevety na rýžovém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Cukr palmový
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3661 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 3929 mg
  • Bílkoviny 1151 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 5250 mg
  • Draslík 16 mg
  • Vláknina 311 mg
  • Vitamín A 311 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do rýžového vína a marinujeme asi půl hodiny.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, palmový cukr nastrouháme a necháme rozpustit. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli papričky a krevety. Zprudka je ze všech stran osmahneme. Poté zalijeme vínem, pánev zakryjeme a dusíme 3-5min.

  • 3

    Krevety rozdělíme na talíře a podáváme pokapané vzniklou omáčkou.

Komentáře k receptu