Langusta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 17 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 406.1 mg
- Draslík 978.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme langustu, hlavou dolů, necháme ji přejít varem a pak ještě 3 minuty vaříme. Vyjmeme a rozpůlíme. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme olej a 3 minuty na něm langustu opékáme, nejdříve z masité strany, pak stejnou dobu po straně s krunýřem. Nakonec přidáme máslo. 
- 
                                3Hotovou langustu upravíme na talíř nebo mísu a ihned podáváme. 
- 
                                4Jako přílohu volíme bramborový salát s koprem a okurkou nebo remuládu s malými brambůrky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        