Gratinované jakubské mušle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 125 ml Vývar rybí
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mušle svatojakubské
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 203.4 mg
  • Draslík 846.1 mg
  • Vláknina 4171.5 mg
  • Vitamín A 4171.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.

  • 3

    Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu