Gratinované Svatojakubské mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 16 ks Mušle svatojakubské
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 494.3 mg
  • Vláknina 5595 mg
  • Vitamín A 5595 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme mušle od tuhého svalu a osušíme. Nastrouháme Parmezán.

  • 2

    Smícháme strouhanku, petržel, Parmezán.

  • 3

    Mušle vložíme do lastur (alternativně můžeme použít malé zapékací misky), posypeme směsí strouhanky a přelijeme trošku oleje.

  • 4

    Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Zapékáme, dokud strouhanka nezíská oranžový nádech.

  • 5

    Před servírováním pokapeme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu