Špagety vongole
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 8 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 1569.6 mg
- Vláknina 13833.6 mg
- Vitamín A 13833.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 81.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína. 
- 
                                2Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí. 
- 
                                312 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky. 
- 
                                4Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí. 
- 
                                5Podáváme s dílky citrónu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        