Měkkýši na jehlách
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 292.5 mg
- Draslík 810.1 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Všechny plody moře omyjeme a vhodíme na několik hodin do velké mísy se studenou osolenou vodou. Scedíme, odrhneme slávky a všechny plody moře promyjeme ve větším množství studené vody. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Plody moře vhodíme do velké pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, olej a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. 
- 
                                2Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky i všechny plody moře, které se neotevřely. Odkrojíme stopky z cuket, cukety omyjeme, osušíme, pokrájíme na kolečka a povaříme 1 minutu v osolené vodě, scedíme a osušíme. 
- 
                                3Připravíme jehly. Střídavě napichujeme různé druhy měkkýšů a kolečka cuket. Narovnáme do olejem potřeného pekáčku, potřeme zbývajícím olejem a dáme asi na 5 minut do trouby předehřáté na 
- 
                                4190 °C. Jehly několikrát otočíme. 
- 
                                5Vytáhneme pekáček z trouby, narovnáme jehly na servírovací mísu, posypeme solí, pepřem a zbývající nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        