Hřebenatky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 12 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57.6 mg
  • Draslík 440 mg
  • Vláknina 259.8 mg
  • Vitamín A 259.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky.

  • 2

    Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut.

  • 3

    Podáváme horké s bílým pečivem.

Komentáře k receptu