Rybí středozemní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 450 g Mušle slávky
  • 450 g Filé rybí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Oregano čerstvé
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.25 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 90.6 mg
  • Draslík 690.5 mg
  • Vláknina 3116.8 mg
  • Vitamín A 3116.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.

  • 2

    Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.

  • 3

    Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.

  • 4

    Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.

Komentáře k receptu