Těstoviny se škeblemi a mušlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 20 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 865.8 mg
- Vláknina 1195.8 mg
- Vitamín A 1195.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle a škeble očistíme pod tekoucí studenou vodou. Mušle, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu, odstraníme. 
- 
                                2Ve velkém hrnci zahřejeme polovinu množství oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Vložíme nadrobno pokrájený česnek, polovinu pokrájené petržele. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a škeble a přilijeme víno. Hrnec přikryjeme poklicí a rychle uvedeme do varu. Vaříme 5 minut, až se mušle i škeble otevřou, čas od času hrncem zatřeseme. 
- 
                                3Mušle a škeble přendáme do síta položeného přes mísu a přelijeme tekutinou, ve které se vařily. Odstraníme petržel a mušle a škeble, které se během varu neotevřely. Tekutinu, ve které se škeble vařily, nalijeme do čistého hrnce a přilijeme k ní rybí vývar. Zbývající petržel nakrájíme na drobné kousky a nasypeme ji s chilli papričkou zbavenou zrníček do vývaru. Uvedeme do varu a za mírné teploty necháme lehce probublávat. Neustále mícháme. Až se omáčka mírně vyvaří, odstavíme hrnce z plotny. 
- 
                                4Zhruba polovinu mušlí a škeblí vyloupáme, všechny vložíme do vývaru, hrnce přikryjeme poklicí a ponecháme stranou. 
- 
                                5Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. 
- 
                                6Hotové těstoviny dáme do čistého hrnce a smícháme se zbývajícím olivovým olejem. Hrnec s omáčkou zahříváme nad prudkým plamenem, aby se mušle prohřáli a s omáčkou dobře spojily. 
- 
                                7Těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme ozdobené trochou čerstvé petržele. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        