Slávky na špagetách s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 8 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 389.4 mg
- Vláknina 7690 mg
- Vitamín A 7690 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slávky očistíme. Otevřené nepoužijeme. 
- 
                                2Uvaříme těstoviny, scedíme, vrátíme do hrnce a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje. 
- 
                                3Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na 2 lžících oleje. Přidáme drcená rajčata a víno, osolíme a omáčku mírně povaříme. 
- 
                                4Slávky vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a několik minut vaříme, až se lastury otevřou. Hrncem občas potřeseme. Slávky, které se během 5 minut neotevřou, nepoužijeme. 
- 
                                5Mušle dáme do rajčatové omáčky a zamícháme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme omáčkou se slávkami. Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami tymiánu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        