Tagliatelle s mušlemi na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 225 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 507.3 mg
  • Vláknina 9795.8 mg
  • Vitamín A 9795.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce dáme mušle, víno, nahrubo nakrájený česnek, polovinu nahrubo pokrájené petrželky, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, poté mušle vyndáme, polovinu vyloupeme, tekutinu procedíme a odložíme. Ve větším hrnci si na oleji osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, chilli papričku, odloženou tekutinu, směs osolíme a opepříme. Na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do omáčky vložíme vyloupané mušle a zamícháme. Těstoviny důkladně scedíme, smícháme s omáčkou, na talíři pak ozdobíme nevyloupanými mušlemi a posypeme zbývající petrželkou.

Komentáře k receptu