Mušle svatého Jakuba
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 7 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 1275.3 mg
- Vláknina 4319.5 mg
- Vitamín A 4319.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na pánvi potřené olejem prohřejeme tvaroh spolu s jemně nakrájenou šalotkou. 
- 
                                2Přidáme osolené a opepřené svatojakubské mušle a restujeme je nejdříve zprudka, potom zvolna, aby zezlátly. Mušle vyjmeme z pánve a necháme stranou. 
- 
                                3Do pánve dáme omytý šťovík a restujeme zvolna asi 10 minut. 
- 
                                4Šťovík rozložíme na talíře, na něj upravíme mušle a přelijeme omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        