Chobotnička v česnekové omáčce s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mandle
  • 185 ml Olej olivový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Chobotnice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1145.5 mg
  • Vláknina 8318 mg
  • Vitamín A 8318 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnici očistíme, vyndáme meč, vnitřnosti a propláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20-40 minut, záleží na velikosti chobotnice. Měkkou chobotnici odstavíme z plotny a necháme v hrnci 15 minut chladnout.

  • 2

    Papriku grilujeme v troubě, až zčerná, necháme vychladnout v igelitovém sáčku a oloupeme. Dáme do mixéru, přidáme česnek, mandle a rozmixujeme na kaši. Za stálého chodu mixéru přilíváme olej a ocet. Přimícháme 125 ml vody a nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme.

  • 3

    Před podáváním nakrájíme chapadla na menší kousky, přendáme do mísy, zalijeme omáčkou a promícháme, aby se kousky masa pokryly omáčkou. Podáváme teplé nebo vychlazené jako salát.

  • 4

Komentáře k receptu