Noky s pestem a olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Bazalka
  • 50 g Šalotka
  • 300 g Olihně
  • 150 g Pesto
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1147 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 236.1 mg
  • Draslík 1195.5 mg
  • Vláknina 16387.5 mg
  • Vitamín A 16387.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme a oloupeme. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něho sítem protlačené brambory. Přidáme vejce a špetku soli, ze všech ingrediencí vypracujeme dostatečně pevné těsto.

  • 2

    Válečkem ho rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a ozubeným kolečkem z něho vykrájíme kolečka (nebo oválky). Doprostřed každého kolečka nebo oválku dáme trochu pesta, těsto přes ně přehneme a vidličkou stiskneme okraje. Hotové noky klademe na vál tak, aby se navzájem nedotýkaly.

  • 3

    Připravíme omáčku. Olihně pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a šalotku a jemně nasekáme. Bazalku a petrželku nasekáme.

  • 4

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přidáme olihně a 2-3 minuty je smažíme. Trochu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho zprudka vyvařit. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit plněné noky. Jakmile vyplavou na povrch, vyndáme je děrovanou lžící, přelijeme připravenou omáčkou a horké podáváme.

Komentáře k receptu