Plněné olihně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 20 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Olihně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2357 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 682.1 mg
  • Draslík 945.3 mg
  • Vláknina 1122.5 mg
  • Vitamín A 1122.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně vykucháme a opatrně promyjeme. Pokrájíme na kusy chapadélka a dáme vařit do pánve s trochou osolené vody a citrónovou šťávou. Měkká chapadélka nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku, omytou petrželkou a omytými a vykostěnými ančovičkami. Do směsi vyklepneme vejce, přidáme pepř a strouhanku. Vše promícháme.

  • 2

    Těla olihní naplníme připravenou směsí a zašijeme otvor kuchyňskou nití. Srovnáme do pekáče, přelijeme olejem, osolíme a dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 160°C. Hotový pokrm podáváme v pekáči, ve kterém byl připravován.

Komentáře k receptu