Sépie v bílém víně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1425 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 990 mg
- Vláknina 3403.3 mg
- Vitamín A 3403.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut. 
- 
                                3Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut. 
- 
                                4Podáváme horké s plátky citronu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        