Smažený platýs s ančovičkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Platýz - filety
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 668.7 mg
  • Vláknina 410.5 mg
  • Vitamín A 410.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice.

  • 2

    Filety osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, polovinu masa vložíme kůží nahoru a cca 1 minutu smažíme dozlatova. Poté filety obrátíme a smažíme další 2 minuty. Po vyjmutí z pánve uchováme teplé. Pánev vytřeme papírovou utěrkou a stejným způsobem připravíme druhou várku.

  • 3

    Hotového platýse rozdělíme na talíře, ančovičkové máslo nakrájíme na plátky, dozdobíme jím porce masa, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu